Saaristolaiselämän makua

Olen ehdottomasti meri-ihminen, ja vietän mielelläni aikaa meren äärellä aina kun vain mahdollista. Kun viime kesän tapaan sain Norex Spiritsiltä kutsun Lonnaan maistelemaan saariravintolan ruoka- ja viinitarjoomaa, tartuin innokkaasti tarjoukseen. Viime kesältä minulla on lämpimiä muistoja Lonnasta muun muassa loppukesältä, jolloin vierailu entisellä armeijan saarella ja ruokailu ravintolassa kuului polttareideni ohjelmaan.

Parés Baltà Cosmic - www.blancdelancs.fi
Cosmicia lasiin.


Lonnan talon cava on tänäkin kesänä Parés Baltà "b". Listalta löytyy lisäksi muita saman viinitalon juomia, joita saimme illallisen kyljessä maistaa. Alkuruokana tarjoillun parsa & tuorejuusto -annoksen kanssa meille kaadettiin Parés Baltà Cosmic 2015, Penedèsistä tuleva blendi Xarel-loa ja Sauvignon Blancia. Yllättävä rypäleyhdistelmä, joka oli kukkainen, mineraalinen ja sitruksinen ja aika nappi pari parsalle.

Parsa & tuorejuusto - www.blancdeblancs.fi
Parsaa, uutta perunaa ja itse tehtyä tuorejuustoa.


Pääruoaksi meille tarjottiin siika & kukkakaali -annos ja Lonnalle tuttuun tapaan iso kasa salaattilisukkeita pöytään kannettuna. Siika oli erinomaisen hyvin paistettu ja kukkakaali upeasti käristetty. Annoksen suurimmaksi haasteeksi muodostui se, että kalaa oli niin paljon, etten jaksanut sinnikkäästä yrityksestä huolimatta syödä kuin osan lautasellisesta. Talk about first world problems.

Siika & kukkakaali - www.blancdeblancs.fi
Kesä lautasella.


Siian kanssa paritettiin tänä vuonna Parés Balta Indigena Rosé, Garnachasta valmistettu viini. Rosé oli väriltään voimakkaan oranssi, melkein appelsiiniin vivahtava. Indigena on sympaattinen, hyvien happojen raikas rosé, joka ei jättänyt siikaa varjoonsa.

Parés Baltà Indigena Rosé - www.blancdeblancs.fi
Rosékausi korkattu!


Jälkiruokana saimme maistaa suklaa & kahvi -annoksen, jossa oli erilaisia makuja, rakenteita ja suutuntumia. Suhteeni kahviin on jokseenkin ristiriitainen, sillä se tuoksuu ihanalta ja ajatus kahvin juomisesta on houkutteleva, mutta maku ja kofeiinikick eivät istu minulle. Tässä jälkkärissä kahvi kuitenkin toimi hyvin suklaan kanssa eikä ollut liian hallitseva. Jäin tästä huolimatta katselemaan vähän kaihoisana listalla olevaa raparperi & maito -jälkkäriä.

Lonnan terassi - www.blancdeblancs.fi
Viileänä toukokuun iltana terassilla on tilaa.


Lonna on ihanteellinen lähimatkakohde Helsingistä, ainakin jos on kaltaiseni ja mereen tykästynyt. Raikkaita makuja ravintolassa, houkuttelevasti hinnoiteltuja viinejä ja lyhyt, 10 minuutin merimatka Kauppatorilta. Tänä kesänä saaressa järjestetään kaikenlaista ohjelmaa sunnuntaijazzeista jooga- ja meditaatioworkshopeihin, joten tekemistä riittää, jos merimaiseman ihailu, ruoka ja juoma eivät riitä.

2 kommenttia: