Viininörtin bucket list

Matkafriikeillä on usein olemassa lista paikoista, joissa he haluavat käydä, ja toiset kirjaavat ylös juttuja, jotka pitää tehdä ennen kuin täyttää 30 tai 50. Viininörtin bucket list sisältää sekalaisia asioita viinin maailmasta, ja listailin alle joitakin omalla toivelistallani olevia juttuja.

1. Osallistu sadonkorjuuseen

En ole koskaan ollut oikeasti poimimassa rypäleitä, vaikka Madeiralla pääsinkin tätä turistimielessä testaamaan. Joo, tiedän ettei se oikeasti ole kevyttä ja ihanaa, vaan rankkaa duunia, mutta olisi kiva päästä testaamaan sitä osuutta viininvalmistusprosessista.

Sadonkorjuussa Madeiralla - www.blancdeblancs.fi
Sadonkorjuu on näin helppoa!
2. Maista vin clairia Champagnessa

Samppanjaa epäglamoröösissä muodossa, eli ennen viinien sekoitusta ja kuplien muodostumista. Olisi aika huisia päästä testaamaan ja ihmettelemään, miten kukaan saa niistä raakileista oikeasti tehtyä samppanjaa. Ja sitten siihen kylkeen tietysti oman samppanjayritelmän blendaus olisi aika jees.


3. Maista klassikoita

Niin monta klassikkoviiniä on vielä maistamatta, vaikka muutama tässä vuosien mittaan on tullut testattua. Omalta maistelutoivelistalta puuttuvat esimerkiksi Salon ja Chatêau d'Yquem.


4. Opiskele lisää viiniä

Parisen vuotta sitten suoritin WSET Advanced -tutkinnon, mutta sen jälkeen jäi vielä uinumaan tahto oppia ja opiskella lisää. 


5. Omista viinitila

Ei kovin realistinen, mutta miellyttävä haave. Joku muu saisi tietty hoitaa raa'an työn ja minä vain nauttisin tuloksista. Olisihan se nyt aika siistiä sanoa olevansa viinitilallinen, ihan oikeasti.

Viinitila Toscanassa - www.blancdeblancs.fi
Esimerkiksi Toscanassa on ihan kivoja tiloja.


2 kommenttia:

 1. Aika samanlaisia haaveita minullakin. Olisi hienoa nähdä sadonkorjuuprosessi läheltä. Mutta viinitilalliseksi en muuten kyllä haluaisi, olen siihen liian urbaani ja antiviherpeukalo :-D
  Ilmoittauduin juuri WSET 3-kurssille, mutta myös minulla on palo jatkaa myös diplomiopintoihin. Yksi toive on ollut päästä järjestämään tastingeja ja se on nyt toteutumassa. Mutta maistelijana olen vielä ihan noviisi ja sitä puolta haluan ehdottomasti kehittää. Viinimatkoja ja viinimessuja siis vaan kehiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antiviherpeukalolle sopisi viinitilan pito siten, että joku muu hoitaa viljelypuolen. Ja jotta viinistä tulisi oikeasti hyvää, nin joku muu saisi myös tehdä sen viinin.
   Maistelijana kehittyy parhaiten systemaattisesti maistelemalla, ei sitä kirjoista lukemalla opi.

   Poista