Vuoden 2016 kohokohdat

Useimpien arvioiden mukaan vuosi 2016 on ollut yksi ihmiskunnan historian kamalimmista. Omassa mikrohistoriassani sallin kuitenkin itselleni oikeuden olla eri mieltä, sillä vuosi 2016 on ollut oikein mainio. Todistaakseni tämän nostin tähän muutaman huipun kuluneen vuoden varrelta.

Vuoden kohokohdat: Charles Heidsieck - www.blancdeblancs.fi
Cyril Brunin vetämä Heidsieck-tasting, Charlie piilossa lasin takana.

Paremmin ei olisi voinut vuosi alkaa kuin vierailulla yhteen suosikkisamppanjataloistani, Charles Heidsieckille. Kellarimestari Cyril Brun veti meille poikkeuksellisen mielenkiintoisen kierroksen ja mahtavan tastingin. Samaan syssyyn vuoden ensimmäisellä viikolla tuli maistettua koko vuoden paras viini, Champagne Charlie 1985. Samalla sain blogiin pienen skuupinomaisen paljastuksen, kun monsieur Brun paljasti, että Charlie tullee tekemään paluun lähivuosina.

Vuoden kohokohdat: Etelä-Afrikka - www.blancdeblancs.fi
Slanghoek Valley jossain päin Etelä-Afrikan maaseutua. Aika upea paikka.


Kun vuoden kohokohdista puhutaan, ei tietenkään voi olla mainitsematta sellaista pikkujuttua kuin häämatka. Matka suuntautui Etelä-Afrikan viinimaille Paarliin, Franschhoekiin ja Stellenboschiin, Kapkaupunkia tietenkään unohtamatta. Matka oli monella tapaa silmiäavaava. Päällimmäisenä maasta mieleen jäivät häkellyttävän kaunis luonto ja uskomattoman ystävälliset ihmiset, mutta myös tietty tasaveroisuuden puute ja köyhyys, jotka eivät ole täysin tasaantuneet Apartheidin jäljiltä. Etelä-Afrikasta jäi vahvasti mieleen myös yllättävän upeat viinit. Ne kammottavat bulkkikamat, joita meillä Alkosta saa, ovat kaukana niistä hienostuneista viineistä, joita esimerkiksi Hemel-En-Aardesta tai Swartlandista tulee. Etelä-Afrikka tuottaa myös esimerkiksi erittäin hyviä laatu-Chenin Blanceja ja samppanjametodilla valmistettuja Méthode Cap Classique -kuohuviinejä.

Vuoden kohokohdat: Antibes - www.blancdeblancs.fi
Côte d'Azurin sininen hetki ja pari lasia samppanjaa.


Yksi vuoden kohokohdista oli myös kesän startannut pitkä viikonloppu Antibes'issa. Emme käyneet ainoallakaan viinitilalla, ja muutenkin vain hengailimme lähinnä rannalla, mutta välillä on hyvä ottaa vähän lomaa viinistäkin. Ranskan Rivieralla nautimme auringon lisäksi muun muassa alueen kesäisen raikkaista roséviineistä, juoksimme joka aamu ympäri häkellyttävän kauniin Cap d'Antibes'in ja matkalla hyppäsimme kirkkaan turkoosiin Välimereen vilvoittelemaan. Tämä oli niitä aitoja Life's Good -hetkiä, joihin haluaa palata synkkinä marraskuisina päivinä.

Kesän ajan pidin viinistä ja siitä kirjoittamisesta pari kuukautta taukoa. Silloin kun tuntuu, että rakkaimmasta harrastuksesta alkaa tulla pakkopullaa, on pystyttävä olemaan itselleen armollinen. Syksyllä alkanut uusi into tosin vähän laantui, sillä loppusyksystä tapahtunut työpaikan vaihdos imi kaikki mehut ja aiheutti vuoden toisen blogitauon.

Näiden mainittujen lisäksi vuodelta 2016 löytyisi vaikka kuinka monta mainitsemisen arvoista herkullista tai yllättävää viiniä tai upeaa paikkaa. Todistettavasti vuosi 2016 ei ole ollut ihan täysin kammottava, siis.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti