Aurinkoinen Antibes

Matkablogikuplassa Nizza vaikutti viime kesänä ja syksynä olleen vahva ehdokas vuoden suosikkimatkakohteeksi. Auringon ja lämmön kaipuussa mekin aviomiehen kanssa ostimme kesällä lennot Ranskan Rivieran pääkaupunkiin, mutta olimme yhtä mieltä siitä, että suuren kaupungin humu ei vastannut loman tarpeeseemme.

Näkymä Cap d'Antibes'iin - www.blancdeblancs.fi
Sininen Välimeri, isoja huvijahteja ja ihasuttava Cap d'Antibes - sitä on tarjolla Antibes'issa.


Kaivelin muistini sopukoita, ja muistin perheloman kesältä 1991 ja Antibes'in hiekkarannan. Nizzassa kun kaikki rannat ovat pikkukiveä, jätti hiekka ikimuistoisen jäljen esipubertaaliin minuun. Antibes it is, totesimme. Onnistuimme löytämään keskustan laitamilla sijaitsevan erityiskivan Airbnb-kämpän kahdella parvekkeella ja miniloma oli valmis.

Skumppaa parvekkeella - www.blancdeblancs.fi
Saumurin skumppaa parvekkeella, merinäköalalla. Miksipä ei?


Mietimme autonvuokrausta ja viinitilavierailuja, mutta joskus on hyvä ottaa vain iisisti. Tähän Antibes oli juuri oikea paikka. Se on pieni kaupunki, jossa on symppis vanha kaupunki, ranta ja hyviä ravintoloita, kaikki pienemmällä turistivolyymillä kuin Nizzassa - ainakin ennen pahimman turistisesongin alkua. Kävelymatkan päässä sijaitsee turistirysä Juan-les-Pins, josta löytyy hotellia ja ravintolaa joka lähtöön.

Antibes'in ravintoloita - www.blancdeblancs.fi
Vanhan kaupungin ravintola-antia.


Juan-les-Pins on ollut jet set -poppoon suosiossa vuosikymmeniä, ja rakennuksista tuli ihan Hercule Poirot -fiilis. Melkein odotin, että belgialainen etsivä olisi istunut ravintolan naapuripöydässä käyttämässä harmaita aivosolujaan.

Juan-les-Pins'in charmia - www.blancdeblancs.fi
Juan-les-Pins, elegantti aikamatka menneeseen aikaan.


Parasta Antibes'issa oli kuitenkin leppoisa meno. Côte d'Azurin auringon alla on vaikea stressata, eikä matkaajalla ole Antibes'issa kiire mihinkään. Muutaman päivän miniloma tuntui kestoaan pidemmältä ja olo oli koko ajan mahtavan seesteinen.

Vanhan Antibes'in kujat - www.blancdeblancs.fi
Antibesin vanhoilla kujilla saa samoilla rauhassa.


Täydellinen loman resepti näytti meidän tapauksessamme suunnilleen tältä:
Seitsemän-kahdeksan aikaan aamulla ylös, ulos ja lenkille (myöhemmin on liian kuuma juosta). Noin kahdeksan kilometrin lenkki ympäri Cap d'Antibes'in vie kuntoilijan upeaa rantaviivaa pitkin ohi ökyhuviloiden kohti Juan-les-Pins'in laitamilla sijaitsevia poukamia, joissa voi rauhassa lillua lämpimässä Välimeressä ennen kuin jatkaa matkaa juosten. Matkalla kämpille stoppi lähi-boulangeriessa ja mukaan tuoreita croissantteja, pain au chocolat'a tai ranskalaisia leivoksia.
Pitkä aamiainen vuokra-asunnon parvekkeella, croisantin kylkeen sopii esimerkiksi Saumurin skumppa tai Bandolin rosé.
Hengailua rannalla. Juuri silloin, kun siellä ei kuuluisi olla, nimittäin keskipäivän aikaan. Onneksi Airbnb-emäntämme tarjosi käyttöömme auringonvarjon rantahiekkaan kiilattavaksi.
Lounas. Tai ainakin jotain kevyttä syötävää. Tai ainakin lasi roséta. Myös Antibes'ista löytyy Crêpes Sarrasin -paikkoja, wohoo!
Hengailua kaupungilla, viinikaupassa samoilua ja yleistä oleskelua. Ehkä vähän jätskiä.
Illalla syömään hyvään ravintolaan. Antibes-suosikkini ovat Le Figuier de Saint-Esprit (josta kirjoitin Unohtumattomat ravintolat -postauksessani) ja Juan-les-Pins'in puolella sijaitseva Poirot-henkinen Le Passagère.

Le Figuier de Saint-Esprit, Antibes - www.blancdeblancs.fi
Le Figuier de Saint-Esprit'n terassilla syödään köynnösten varjossa.


Antibes'ista tuli ehkä jopa yllättäen yksi parhaista matkakohteista vähään aikaan. Oli mahtavaa olla kerrankin lomalla ilman tarvetta suorittaa viinitiloja. Pimeinä syysiltoina, kun olen töistä stressaantuneena yrittänyt saada unta, olen palannut mielessäni Côte d'Azurin lämpimään aurinkoon, viilentävään meriveteen, raikkaisiin roséviineihin ja kokonaisvaltaisen leppoisaan oloon. Tänne on ihan pakko päästä uudestaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti