Dauvissat - Chablis'n klassikko

Viinimaailmassa on tiettyjä nimiä, jotka nostavat odotukset korkealle. Chablis'n ollessa kyseessä yksi näistä nimistä on Vincent Dauvissat.

Parhaita ovat ne klassikot, jotka vastaavat odotuksiin ja nokittavat vielä päälle, ja juuri tällainen oli Dauvissant'n Premier Cru La Forest 2006. Pullo on kulkeutunut mukaan Pariisin suosikkiostoskohteestamme, Les Caprices de l'Instantista ja odotti sopivaa avaamishetkeä kellarissa. Se oikea hetki tuli, kun valmistimme perjantai-illan kunniaksi sydänsimpukoita valkoviinissä ja paistettua nieriää kyssäkaalislaw'lla.

Vincent Dauvissat Premier Cru La Forest 2006 - www.blancdeblancs.fi
Klassikkotuottaja, klassikkoetiketti.


La Forest on 10+-vuotiaana kauniin kullankeltainen viini, joka soljuu laseissa kauniisti. Juoma tuntuu olevan juuri oikean ikäinen - sopivan kehittynyt, mutta vielä raikkaan hapokas. Mietoa ja kermaista toffeeta, kuivattuja luumarjoja, mutta kirpsakka sitruunan potkaisu ja hyvä happorakenne. Yllättävän täyteläinen Chablis, jonka maku säilyy kielellä pitkään. Häivähdys Chablis'n suolaista mineraalisuutta.

Dauvissat'n Forest kuuluu sarjaan viinejä, jotka ovat niin hyviä sellaisenaan, että on melkein synti juoda niitä ruoan kanssa. Toisaalta valkoviinissä ja valkosipulissa hautuneet sydänsimpukat saivat kermaisuudesta ja suolaisuudesta mukavasti tukea, ja kombo oli pahuksen hyvä.

Jos joskus päätyisin miettimään, miksi tykkäsinkään viinistä, ovat tämän kaltaiset hetket niitä, jotka muistuttavat syistä. Pieni pyöräytys tätä viiniä kielellä, ja olen onnellinen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti