Viiniä matkalta

Paljonko viiniä saamme tuotua matkalta mukaan? Tämä on tyypillinen ajatus, jonka käymme aviomiehen kanssa läpi ennen jokaista lomamatkaa. Meillä on tarkasti hiottu systeemi, jonka avulla pyrimme maksimoimaan matkalaukkuun mahdutettavien viinipullojen määrän, lentoyhtiöiden painorajoitusten puitteissa. Systeemiin kuuluu jo etukäteissuunnittelu: jos normiviinipullo painaa keskimäärin 1,3 kiloa ja skumppapullo noin 1,8 kiloa, niin kuinka monta erilaista pulloa saa laukkuun mahtumaan?

Viiniä matkalta mukaan  - www.blancdeblancs.fi
Yhden matkan maltillinen saldo: kymmenen peruspulloa ja yksi magnum.


Tullin ohjetasot alkoholin tullittomalle ja verottamalle tuonnille ovat seuraavanlaiset: EU-maista matkustaessa mukana saa tuoda 90 litraa viiniä, josta 60 litraa saa olla kuohuviiniä, EU:n ulkopuolisista maista määrä putoaa merkittävästi neljään litraan viiniä ja kahteen litraan muita alkoholijuomia, mukaan lukien kuohuviinit.

Viinintuontimme perustuu omiin matkalaukkuihin pakattaviin viinehin, joten ihan yhdeksääkymmentä litraa emme ole koskaan tuoneet matkoilta. Yhden matkan ennätys kahdelta hengeltä taitaa olla luokkaa 17 pulloa. Enemmänkin saisi pariin (tai joissakin tapauksissa kolmeen, jos olemme ottaneet extralaukun mukaan) laukkuun mahtumaan, mutta lentoyhtiöiden painorajoitukset asettavat haasteita - esimerkiksi Finnairilla Euroopan sisäisillä lennoilla matkalaukun sallittu paino on 23 kiloa. Tyypillisesti Europpan-matkoilla olemme saaneet yhteen laukkuun mahdutettua 5-7 viinipulloa, riippuen pullon painosta.

Matkalta tuotuja viinejä - www.blancdeblancs.fi
Tällaisiakin viinejä olemme saaneet laukussa tuotua kotiin.


Ajattelin kirjoittaa tarkemman postauksen viinien pakkaamisesta ja kuljettamisesta myöhemmin keväällä, kun saamme roudattua Australiasta setin viiniä Suomeen. Pitkänmatkan lennoilla matkalaukku saa onneksi painaa 30 kiloa, joten ihan minimimatkatavaroilla ei onneksi tarvitse maailman toiselle puolelle lähteä. Tuolloin laukkuun mahtuu viiden viinin plus kahden skumpan lisäksi vähän muutakin tavaraa, tämän sallitun viinimäärän paino kun on laskennallisesti vain 10,1 kiloa.

Isomman määrän viiniä saa Euroopasta tietysti tuotua, jos tekee koko reissun autolla. Takakonttiin mahtuu merkittävästi enemmän viiniä kuin 23 kilon matkalaukku sallii.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti