While in Australia

Kolme viikkoa meni kuin hujahtaen, ja talven odotetuin juttu on ohi. Neljäs kerta Australiassa vain kasvatti rakkauttani maata kohtaan, ja tällä(kin) kertaa pääsin tutustumaan uusiin viinialueisiin ja mielenkiintoisiin viinityyleihin. Lupaan kertoa näistä paljon ja pitkällisesti myöhemmin, mutta tässä ensin totuttuun tapaan pikainen kuvakatsaus matkaan ja muutamiin kohokohtiin.

Ensimmäinen kosketuksemme Oseanian maaperälle oli tällä kertaa Länsi-Australian Perthiin. Aivan huippusympaattinen kaupunki, josta löytyi paljon mielenkiintoista nähtävää, koettavaa ja maistettavaa. Kaksi päivää oli vain aikalailla lyhyt aika tutustua kaikkeen, ja paljon jäi vielä näkemättä.

Perth skyline - www.blancdeblancs.fi
Perth katsottuna rannalta kaupunkiin.


Margaret River on viinialue, jolla olen halunnut vierailla jo pitkään. Visiitti täytti kaikki odotukset ja ylitti ne moninkertaisesti. Erinomaisen hyviä viinejä, upeita maisemia, häkellyttävän hienoja rantoja ja mainioita ravintoloita. Puhumattakaan kaikista niistä viinitiloista, joilla vierailimme. Tänne on ihan pakko päästä uudestaan!

Vasse Felix cellar door - www.blancdeblancs.fi
Vasse Felix on yksi Margaret Riverin ensimmäisistä viinitaloista.


Matkaa varatessamme ajattelimme, että viisi päivää riittää hyvin Tasmanian ympäri ajamiseen. Jooei. Suunnittelimme kokonaisuuden uudestaan ja vietimme koko ajan saaren pohjoisosassa Launcestonissa ja Tamar Valleyn viinialueella, ja kävimme vähän vaeltelemassa Narawntapun kansallispuistossa kenguruiden ja muiden paikallisasukkien, kuten käärmeiden kanssa. Myös Tasmania pääsi "tänne uudestaan" -paikkojen listalle, sillä Hobart ympäristöineen ja itärannikon luonnonpuistot jäivät meiltä kokonaan kokematta.

Moores Hill Pinot Gris - www.blancdeblancs.fi
Lasillinen Moores Hillin Pinot Gris'tä Tasmanian auringossa? Kyllä kiitos!


Sydney. Kaupunki, johon kaipaan jatkuvasti, ja jonne saapuessani tunnen tulleeni kotiin. Loman viimeinen pysäkki oli viikko kummivanhempieni luona Sydneyn esikaupunkialueella, mutta sitä ennen asuimme pari päivää Manlyn rantakohteessa noin puolen tunnin lauttamatkan päässä Sydneyn keskustasta ja elimme täysveristä rantaelämää. Täydellinen rentoutuminen aikataulutetun ja tarkkaan ohjelmoidun matkan jälkeen on sitä, kun nukahtaa lämpimälle rantahiekalle suolaisen meriveden kastelemien hiusten varjostaessa kasvoja.

The Herring Room, Manly - www.blancdeblancs.fi
Sydneyn kohdalla ei voi unohtaa kaupungin ruokaskeneä. Kokonainen napsija punaisella currylla The Herring Roomissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti