Maailman pienin tasting room?

Viinimatkalla voi törmätä jos jonkinlaisiin maistelutiloihin. Monet australialaiset tilat ovat rakentaneet itselleen viimeisen päälle olevat tasting roomit, löytyy kiiltävää vaaleaa pintaa, pitkää baaritiskiä ja koko seinän kokoista ikkunaa ja niin edelleen. Sympaattisimpia ovat usein kuitenkin valtavirrasta poikkeavat maistelutilat.

Tasmanian Tamar Valleyssä löytyi ehkä maailman sympaattisin ja todennäköisesti ainakin pienimpiin kuuluva tasting room. Brook Eden valikoitui vierailulistallemme sen vuoksi, että se sattui olemaan jotakuinkin ajoreittimme varrella ja koska Australian viinijumala James Halliday oli arvioinut tilan Pinot Noirin 95 pisteellä punaisella värillä merkattuun huippuluokkaan (lähde Halliday Wine Companion 2017).

Brook Eden, Tamar Valler - www.blancdeblancs.fi
Autenttista maistelutunnelmaa Brook Edenillä.


Kaarsimme vuokra-autollamme kuoppaisen hiekkatien päässä olevan talon pihaan, ja bongasimme talon takana seisovan pienen matkailuperävaunun viinitilan logolla. Siisteintä ikinä!

Tausta sille, miksi Brook Edenin maisteluhuoneena oli terassi ja pikkukaravaani oli kuitenkin hieman kurjempi. Tilan varsinainen maisteluhuone oli palanut sähkövian vuoksi ja kärry oli väliaikaisratkaisu. Tästä huolimatta tasting room tarjosi yhden koko matkan idyllisimmistä ja autenttisimmista maistelukokemuksista. Maistelimme tilan viinejä terassilla Tasmanian auringon alla keskellä viiniköynnöksiä ja käytimme kukkapenkkiä sylkykuppina tilan koirien juoksennellessa ympärillä.

Ja ne viinit, oliko James Halliday oikeassa? Usein olen eri mieltä Hallidayn kanssa, mutta tällä kertaa jaoimme mielipiteen Brood Eden Nero 2013:sta. Hallidayn mukaan "It's silken and fresh, has more than enough fruit and is riddled with savoury, undergrowthy inputs." Viini on hieno esimerkki hyvästä käsityötaidosta ja rypäleen kunniottamisesta. Intensiivinen Pinot Noirille tyypillinen punaisen marjan hedelmäisyys ja yllättävä, pehmeä tanniinisuus tekevät Brook Edenin Nerosta ilon maistella.

Brook Eden tasting - www.blancdeblancs.fi
Kaikkea skumpasta punkkuun.


Tamar Valley ei viinialueena kuulu maineeltaan Tasmanian arvostetuimpiin, mutta pieniltä tiloilta saattaa löytää todellisia helmiä. Olemme aviomiehen kanssa pitäneet yhtenä tärkeänä ohjenuorana vierailla tiloilla, joiden tuotanto on todella pientä, sillä olemme huomanneet tällä tavoin törmäävämme paljon kiinnostavampiin viineihin kuin suuremmilla tiloilla. Näissä pikkupaikoissa pääsee usein myös mielenkiintoisiin keskusteluihin omistajien ja viinintekijöiden kanssa.

Mainittakoon muuten, että symppiksen Brook Edenin vuosituotanto on yhteensä 1 000 tusinan pullon laatikkoa.

1 kommenttia:


  1. This article is really a good one it assists new the web viewers, who are wishing in favor of blogging. aol email login

    VastaaPoista