Moss Wood kuuluu Margaret Riverin alueen arvostetuimpiin viinitiloihin, ja on erityisen tunnettu Cabernet Sauvignonistaan. Esimerkkinä siitä, että Moss Woodia pidetään arvossa toimikoon vaikkapa se, että tila on keikkunut Langton'sin australialaisten viinien luokittelussa kategoriassa exceptional yli 25 vuotta.

Poikkeuksena alueen viinitilojen joukossa Moss Woodilla ei ole aina avoinna olevaa cellar dooria, mutta tilaan ja sen viineihin pääsee tutustumaan ennakkobuukkauksella. Moss Woodin tilukset viljelykset sijaitsevat Wilyabrupin ytimessä Caves Roadin ja Metricup Roadin risteyksessä, ja tila on yksi ensimmäisistä Margaret Riverin alueella. Ensimmäiset Cabernet-köynnökset istutettiin 1969, mikä on täällä mitattuna ikuisuus.

Koska Moss Wood ei ole virallisesti auki, ei tilalla ole myöskään varsinaista maistelutilaa, mutta tastingien järjestämisessä vierailumme aikana käytettiin sitäkin enemmän mielikuvitusta. Ensimmäiset viinit maistoimme vanhassa kellarissa, jossa varastoitiin vanhojen vuosikertojen pulloja. Tämän jälkeen pääsimme uudempiin kellareihin, joista ensimmäisessä maistoimme tynnyrinäytteitä viineistä, jotka odottavat vielä julkistustaan. Toisessa, pienemmässä kellarissa saimme maistaa samojen viinien jo markkinoilla olevia vuosikertoja. Hauska tapa samalla kierrättää tiloissa, kertoa viininteosta ja maistattaa viinejä. Normivisiiteillä saa tyypillisesti ensin kierroksen ja tämän jälkeen maistetaan tasting roomissa kaikki viinit kerralla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti